Vrije School De Kleine Prins
Beter leren in een gezond gebouw

Vrije school de Kleine Prins in Doetinchem zit inmiddels 2 jaar in een nieuw gebouw. Leerkrachten en directie zijn natuurlijk als eerste betrokken bij het onderwijsklimaat, maar is het ook beter leren in een 361˚ Gezond Gebouw?

Joke Rebel / Directrice De Kleine Prins

‘Ik was destijds positief verrast over de wijze waarop TRAJECT niet alleen onze wens, maar ook de onderwijsvisie centraal stelde. Er werd ‘ge-Googled’, andere scholen bezocht en met docenten gesproken.

Pas nadat zij zich de achterliggende visie eigen hadden gemaakt is TRAJECT voortvarend aan de slag gegaan. Dit unieke inlevingsvermogen heeft geleidt tot dit gebouw waar ik iedere ochtend weer met een waanzinnig goed gevoel naar toe ga. Maar ook een gebouw dat tot een hoger leerlingaantal heeft geleid en kinderen uit de buurt trekt. Het bewijst dat naast de onderwijsvisie, ook het gebouw bepalend is voor de keuze van een school.

Ten aanzien van de luchtkwaliteit kan ik zeggen dat ze er in geslaagd zijn meer dan voldoende frisse lucht in de ruimten te brengen, zonder tochtklachten te veroorzaken. Het voelt gewoon comfortabel en gezond. Een heel verschil met het vorige gebouw.
Eén andere wens van ons was dat het gebouw een ontdekking diende te zijn. En eerlijk gezegd ontdek ik tot op heden nog steeds nieuwe details aan en in het gebouw. Ook dat is erg goed gelukt.
Op de vraag of het gebouw ook invloed heeft op de omgeving, kan ik bevestigen dat het een upgrade betekent voor de gehele wijk. De overlast door vandalisme en hangjongeren dat het oude gebouw kenmerkte is bij het nieuwe gebouw niet meer aanwezig."

De techniek


Cruciaal is de ventilatie van de onderwijsruimten. TRAJECT heeft het ontwerp van de ventilatie-installaties gebaseerd op het principe van hybride ventilatie.
Lees verder...

Meningen andere betrokkenen


"Een heel fijn gebouw, groot, mooie kleurtjes, creatief, veel ramen, licht en contact met buiten. Er is veel te zien, ook buiten op het plein. Zelfs de toiletten zijn niet saai."
Lees verder...

Neem voor meer informatie over dit project contact op met: