Energiesprong / Nul op de meter
TRAJECT koploper op weg naar energieneutrale zorggebouwen

Energiesprong is een programma met als doel om in alle sectoren op grote schaal vraag en aanbod voor gebouwen zonder energierekening te laten ontstaan (Nul op de Meter). Het programma wordt uitgevoerd binnen Platform31, in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Begin 2013 is met het deelprogramma voor zorgvastgoed begonnen. Dit programma richt zich op de intramurale zorginstellingen.

Wat als je door Energiesprong benaderd wordt om mee te werken aan een publicatie waarin koplopers aan het woord komen die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het realiseren van Nul op de Meter binnen het zorgvastgoed? Dan zeg je natuurlijk ja! Want wat sluit er mooier aan bij de 361° Gezond Gebouw filosofie van TRAJECT Adviseurs & managers dan een gezond gebouw in de zorg.

John klein Gebbinck van TRAJECT is als energie- en installatieadviseur nauw betrokken bij de metamorfose van het Woonzorgcentrum Huis en Haard. Als het straks klaar is, is het gebouw van de DrieGasthuizenGroep niet alleen energieneutraal maar heeft het ook als eerste woonzorgcentrum van Nederland het predicaat BREEAM Very Good. In de publicatie is te lezen wat (op de foto van rechts naar links) John, samen met Jasper van Dijke, architect bij Geesink Weusten Architecten en ontwikkelaar Bert Krikke, directeur 4THECITY precies heeft gedaan om de nieuwe jas van Huis en Haard energieneutraal te maken en waar ze hierbij tegen aan liepen.

Naast TRAJECT komen er nog meer koplopers aan bod in de publicatie. Zeker de moeite waard om ook de projecten van hen te lezen. Op dinsdag 12 april wordt de publicatie officieel overhandigd aan Jan de Vries, directeur van Actiz, organisatie voor zorgondernemers. Hopelijk zullen de goede voorbeelden een inspiratie zijn voor anderen om Nul op de Meter zorgvastgoed te realiseren.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de publicatie hier.

Fotograaf: Jan-Evert Zondag
Neem voor meer informatie over dit project contact op met: