07-07-2017
TRAJECT zoekt naar nieuwe gezonde oplossingen

TRAJECT staat met een artikel In het magazine DUS. Het uitgebreide artikel is onderaan de pagina terug te vinden.

Circulariteit en duurzaamheid. Het zijn begrippen die tegenwoordig actueel zijn. Adviesbureau TRAJECT Adviseurs & Managers is zo’n bedrijf dat innovatie, gezonde en duurzame grenzen verlegt en wandelt daarvoor allesbehalve over gebaande paden.

TRAJECT zoekt altijd naar nieuwe wegen. Het bedrijf durft een beetje eigenwijs te zijn. Daarom zijn er momenteel samenwerkingsverbanden gesloten met twee universiteiten: de TU in Delft en de Universiteit Twente. Zo verzorgt Gert-Jan Teunissen namens TRAJECT gastcolleges duurzaamheid en circulaire economie op de Universiteit van Twente. Teunissen is een van de weinige duurzaamheidsadviseurs in Nederland, die op alle duurzame certificatiemethodes is gecertificeerd. Of het nu om BREEAM-NL, LEED of WELL Building Standard gaat.

361˚ Gezond Gebouw
Een goede werk- en leefomgeving vormt bij TRAJECT de basis. Om dat te bereiken heeft het adviesbureau de filosofie ‘361˚ Gezond Gebouw’ ontwikkeld, een nieuwe visie en aanpak in de wijze waarop gebouwen tot stand komen of getransformeerd kunnen worden. Waar circulair bouwen steeds vaker de standaard wordt, gaat TRAJECT met 361˚ Gezond Gebouw een stap verder. Er wordt gekeken naar waar echt behoefte aan is. Een gebouw dat de organisatie ruimte geeft voor resultaat. Daar is maatwerk voor nodig. Ook als het proces verandert, groeit, krimpt of transformeert, moet het gebouw een ‘thuis’ zijn voor iedereen.

Frisse Scholen
In het kader van bijvoorbeeld het overheidsprogramma Frisse Scholen ontwikkelt TRAJECT in samenwerking met STIP Hilversum de Sterrenschool te Hilversum. TRAJECT is verantwoordelijk voor de ‘Total Engineering’. Duurzaamheid staat centraal bij de nieuwbouw.
Energiesprong is een programma gericht op alle sectoren met als doel Nul op de Meter oftewel geen energierekening. TRAJECT is in dit kader als energie- en installatieadviseur nauw betrokken bij de metamorfose van het Woonzorgcentrum Huis en Haard in Arnhem. Als het straks klaar is, is het gebouw van de Drie Gasthuizen Groep niet alleen energieneutraal, maar draagt het mede dankzij de inzet en betrokkenheid van TRAJECT als eerste woonzorgcentrum van Nederland het predicaat BREEAM Very Good.

Klik op onderstaande link om het hele artikel te lezen.