• Door naar de hoofd inhoud
+31 316 296 111
info@traject.com
  • Home
  • Expertises
  • Projecten
  • Media
  • TRAJECT
    • Over TRAJECT
    • Certificeringen
    • Werken bij
    • Vacatures
    • Contact
  • 361˚ Gezond Gebouw
  • Integrale aanpak
  • 361˚ Gezond Gebied
  • Aan de slag

TRAJECT

361˚ Gezond Gebouw

Header Rechts

  • Home
  • Expertises
  • Projecten
  • Media
  • TRAJECT
    • Over TRAJECT
    • Certificeringen
    • Werken bij
    • Vacatures
    • Contact
361 Gezond Gebied

Exploitatiemanagement

28 juli 2022

Het ontwerpteam van KCAP, Schmidt/Hammer/Lassen Architects, TRAJECT Adviseurs & Managers en Drees&Sommer is als een van de vijf ontwerpteams geselecteerd om deel te nemen aan de tender Nieuwe Centrale Bibliotheek in Rotterdam.

De bibliotheek bestaat ruim 40 jaar en is toe aan vernieuwing. Het gebouw is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de huidige normen. Het ontwerpteam heeft de huidige uitstraling willen behouden en tegelijkertijd het gebouw toekomstbestendig maken door het toegankelijk, duurzaam en groener te maken. De gebruikers en bezoekers moeten hier graag willen verblijven. Thermisch comfort en behaaglijkheid, ruimtelijke beleving, uitzicht en daglichttoetreding zijn essentiële onderdelen voor het welbevinden. Niet alleen het gebouw, ook de omgeving is betrokken bij deze ontwikkeling. Stedelijke ecologie, natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie zijn in het plan uitgewerkt.

Duurzame doelen zijn: CO2 neutraliteit bij opwekking en gebruik van energie en substantiële reductie van CO2 uitstoot, veroorzaakt door materiaalgebruik. De ontwerpkeuzen zijn integraal afgewogen op basis van levenscyclus en levensduurkosten (LCA/LCC berekeningen), energieberekeningen en gebouwsimulaties.

TRAJECT is betrokken op het gebied van duurzaamheid en installatieontwerp. Met behulp van parametrische analyses is een optimum gezocht voor gevelontwerp en gebouwindeling. Daarnaast is het energieconcept uitgewerkt, waarbij ruimschoots wordt voldaan aan de BENG norm.

Het resultaat is een divers en actief gebouw met behoud van de huidige kenmerken en waarbij diversiteit en inclusiviteit wordt omarmd.

 

29 april 2021

Turn-key (project-)management en kwaliteitsbewaking

Midden in Amsterdam, naast Artis, wordt aan de Plantage Middenlaan hét nieuwe levensloopbestendige wooncomplex voor senioren gerealiseerd: De Nieuwe Sint Jacob (DNSJ).

De nieuwbouw bestaat uit 20 stadswoningen, 305 appartementen over 7 woonlagen, een parkeergarage voor 222 auto’s en een ondergrondse fietsenstalling voor 560 fietsen. In het monumentale hart gaat Amstelring 24-uurs zorg bieden aan 32 cliënten en er is een commerciële plint voorzien.

Monument in het hart
Het monument (1866), ooit het R.K. Oude Mannen- en Vrouwenhuis Sint Jacob wordt gerestaureerd en verduurzaamd. Amstelring zal de bovenste 2 lagen in gebruik nemen, de onderste 2 lagen zullen commercieel worden ingevuld.
Rond de monumentale kapel in het hart – een restant uit 1866 – ontstaat om een binnentuin een carré van de 305 levensloopbestendige huurappartementen.

DNSJ voorziet in groeiende vraag naar woningen voor ouderen
Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar woningen heeft Syntrus Achmea met DNSJ het antwoord. Samen met zorgorganisatie Amstelring ontwikkelt Syntrus Achmea onder de noemer Smart Community een nieuwe visie op de toekomstige leefomgeving van senioren. Technologie en domotica spelen een belangrijke rol bij de inrichting van een efficiënte omgeving voor ouderen alsook de sociale contacten die belangrijk zijn. Technologie en verbinding zijn de sleutelwoorden voor Smart Community om op een prettige manier zolang mogelijk thuis te wonen.

De woningen worden voorzien van een eigen warmtepomp (CV & koeling) en een eigen WTW. Het zorggedeelte van het monument wordt verduurzaamd en voorzien van een hybride warmtepompopstelling. Het dak van het nieuwbouwgedeelte wordt voorzien van ca. 550 hoogwaardige PV-panelen.

Turn-key projectmanagement en kwaliteitsbewaking
TRAJECT bewaakt in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SAREF) de uitgangspunten van de (turnkey)overeenkomst tussen afnemer SAREF en Koopmans Ontwikkeling. Deze uitgangspunten zijn gebaseerd op het Programma van Eisen van SAREF. TRAJECT toetst aan het PvE, exploitatie en functioneel gebruik. De turnkey-controller toetst de overeengekomen kwaliteit van de realisatie op de bouwplaats.

Een prachtig project op een unieke locatie!

Realisatie: Koopmans
Architect: De Architecten Cie.

Bekijk voor een impressie bijgaande link: Koopmans TBI | Film De Nieuwe Plantage

20 oktober 2020

Na alle verhalen over het paviljoen aangehoord te hebben was het een aantal weken geleden tijd voor een rondleiding en konden wij – de office dames van TRAJECT – met onze eigen ogen zien waar onze collega’s al maanden over praten.

Voor het hoofdgebouw van ABN AMRO is het circulaire paviljoen gerealiseerd. Het paviljoen is een ontmoetingsplek op de Zuidas, die toegankelijk is voor iedereen. De open opzet geeft het paviljoen een uitnodigende uitstraling. Op de begane grond is een restaurant waar mensen in gesprek kunnen gaan over circulariteit, maar ook gezellig wat kunnen eten en drinken. Het souterrain is voor ABN AMRO zelf. Het te kort aan vergaderplekken in het hoofdgebouw dient hiermee te zijn opgelost.

Circulair bouwen
Circulair bouwen gaat ver in het paviljoen. Op het beton van de kelderbak na zijn alle materialen demontabel en opnieuw te gebruiken. Mocht ABN AMRO in de toekomst bepaalde materialen niet meer gebruiken, dan kan het ergens anders opnieuw worden hergebruikt. De begane grond krijgt een pakketvloer gemaakt van oude meranti kozijnen. Onder deze pakketvloer ligt technisch gezien een bijzondere vloer. De vloerbouw is uniek en nog nergens anders toegepast. Allereerst bestaat de vloer uit stenen en zand om het te stabiliseren, daarboven komt een kokosmat met daarboven een Phase Change Material (PCM) systeem.

PCM is een materiaal die er voor zorgt dat het paviljoen heel weinig tot geen energie nodig heeft om de ruimtes te verwarmen en te koelen. PCM zorgt ervoor dat warmte wordt opgeslagen en op een later moment weer wordt afgestaan. Het verwarmen en koelen gebeurt met een omkeerbare warmtepomp. Er zijn lansen de grond in geboord die gebruik maken van de constante temperatuur diep in de grond. Een van de manieren om warmte op te slaan gebeurt via de sprinklerbuffer. De sprinklerbuffer is een grote bak met water, zodat als het noodzakelijk is er gesprinklerd kan worden. Doordat deze buffer aanwezig moet zijn kan het net zo goed ingezet worden om er energie uit te halen. Warmte wat over is gaat in het water. Zodra de warmte weer nodig is kan het eruit worden gehaald en hetzelfde geldt voor de koeling.

Hergebruikte materialen
Het blauwe materiaal op het plafond (foto 2) is op een bijzondere manier verkregen. Het zijn 16.000 oude spijkerbroeken die de medewerkers van ABN AMRO hebben ingezameld. De broeken zijn vervezeld en tegen het plafond geschroefd. Dit is gedaan vanwege de akoestische demping, zodat het niet gaat galmen als je tegen elkaar praat. Daarnaast worden de vezels uit de bedrijfskleding verwerkt in het stucsel om zo de wanden een akoestische demping te geven.

De vergaderruimtes (foto 3) in het souterrain zijn volledig gemaakt van hergebruikte kozijnen. Deze kozijnen komen uit oude kantoren, die op de nominatielijst staan om te slopen. Niet alleen de kozijnen, maar ook leidingwerk en kabelgoten werden zo veel mogelijk als bestaand object uit panden gehaald zodat er niet te veel aan veranderd hoeft te worden. Zien en beleven dat is wat dit gebouw gaat betekenen.

Liftschacht
Circulair bouwen zit nog in de experimentele fase. Tijdens het hele proces bleven de adviseurs, architecten en leveranciers bijleren. Een mooi voorbeeld is dat de liftenleverancier – Mitsubishi Elevator Europe – aangaf dat één lift voldoende is voor de capaciteit. De lift die naast de trap zou komen is hierdoor geschrapt, echter zat een deel van de liftschacht er al. Op die plek in het souterrain komt een glazen deur zodat iedereen kan zien dat het als liftschacht bedoeld was.

In september opent Cirl haar deuren en kan iedereen een kijkje komen nemen in dit bijzondere circulaire gebouw.

Projectmanagement & duurzaamheid:
TRAJECT Adviseurs & Managers bv
Architect: de Architecten Cie. bv
Aannemer: BAM
Landschapsarchitect: DONKERGROEN

3 september 2020

Het hoofdkantoor van Philips Benelux is verhuisd van de beroemde Philips- toren aan de Boschlaan naar de High Tech Campus in Eindhoven.

De High Tech Campus is ooit als Natuurkundig Laboratorium door Philips zelf gestart aan de Professor Holstlaan. Het is een buitengewoon belangrijke broedplaats voor nieuwe ideeën en biedt daarnaast een hele aantrekkelijke en diverse werkomgeving.

Het hoofdkantoor heeft zijn intrek genomen in de gebouwen HTC-51 en HTC-52, samen goed voor 16.000 m2 kantoorruimte. Philips huurt hiermee in totaal 116.000 m2 op de High Tech Campus, verdeeld over dertien gebouwen en is daarmee de belangrijkste huurder. Hiermee voorziet het bedrijf vanaf 2020 in de huisvesting van ruim 5.500 werknemers.

In het kader van de verhuizing is het gehele inbouwpakket vernieuwd en is de installatie verregaand verduurzaamd, om zodoende de CO2-uitstoot van de beide gebouwen sterk te reduceren. Daarnaast is de ventilatie- en verlichtingsinstallatie in de kantoren aangepast, waarmee een gezonde werkomgeving is gecreëerd.

In opdracht van Turner & Townsend is TRAJECT ingeschakeld als adviseur Energie & Techniek en Gezondheid.

25 augustus 2020

Turn-key (project-)management Burano, Zaandam

In het stationsgebied van Zaandam wordt het appartementencomplex Burano gerealiseerd. TRAJECT is in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate and Finance de adviseur en begeleidt met projectmanagement de bouw van 144 levensloopbestendige zorgappartementen voor senioren en een commerciële plint. De appartementen worden gesitueerd in 3 blokken, variërend in hoogte van 13, 6 en 7 verdiepingen.

Zelfstandig wonen met zorg op maat
Zorgorganisatie De Zorgcirkel huurt een deel in de commerciële plint om diensten – zorg op maat – te verlenen aan de huurders van de woningen. Tevens wordt hier de gemeenschappelijke huiskamer gerealiseerd, waar bewoners van Burano en mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten.

Duurzaam en natuurinclusief
Burano maakt onderdeel uit van een herontwikkeling samen met het naastgelegen project De Zaanse Helden. Tussen deze woongebouwen wordt een inpandige parkeergarage opgenomen. Hierop wordt een natuurinclusieve daktuin aangelegd, die de twee projecten met elkaar verbindt. De appartementen worden voorzien van warmtepompen die worden gekoppeld aan bodemlussen en WTW-units. Het dak wordt voorzien van een PV-installatie. Een prachtig project welke medio Q1-2022 zal worden opgeleverd!

Projectmanagement en Turn-key kwaliteitsbewaking
In opdracht van Syntrus Achmea Real Estate and Finance verzorgt TRAJECT het Projectmanagement & TurnKey Kwaliteitsbewaking tijdens de voorbereidings- en uitvoeringsfase, inclusief opleveren en nazorg.

Ontwikkeling en realisatie: Stebru Bouw & Ontwikkeling

Bekijk voor een impressie bijgaande link: Stationsgebied Zaanstad: Bouwen voor senioren én voor doorstroom

3 augustus 2020

Deelname tender ‘LINK’ kavel 7.

TRAJECT heeft als Adviseur Duurzaamheid, Energie en Gezondheid deelgenomen aan de Tender voor kavel 7 op het ontwikkelgebied ‘Overhoeks’ te Amsterdam voor het consortium Stadwaarde Vastgoedontwikkleing, Dura Vermeer, MVRDV architecten en Karres en Brands Landschapsarchitectuur. Het project omvat een woongebouw van ca. 26.000 m2 met woonzorg appartementen, retail- en sportfuncties. De woontoren heeft een negatieve energieprestatie van -0,21, is groen tot op het hoogste vloerniveau en is volledig klimaatadaptief (waterbergingscapaciteit van >150 mm/m2).

Heeft u ook een soortgelijke uitdaging voor ons? Graag denken wij met u mee of nemen wij deel aan tender teams. Laat het ons dan even weten.

  • Ga naar pagina 1
  • Ga naar pagina 2
  • Ga naar pagina 3
  • Interim pagina's zijn weggelaten …
  • Ga naar pagina 6
  • Ga naar Volgende pagina »
INTEGRALE AANPAKMANAGEMENTDUURZAAMHEIDGEZONDHEIDEXPLOITATIECIRCULARITEITENERGIE & TECHNIEK361° Gezond Gebied

 

INTEGRALE AANPAK

MANAGEMENT

DUURZAAMHEID

GEZONDHEID

EXPLOITATIE

CIRCULARITEIT

ENERGIE & TECHNIEK

361° Gezond Gebied

DISCLAIMER - PRIVACYVERKLARING EN COOKIES - CONTACT

© Copyright 2020 - 2022 TRAJECT · All rights reserved