• Door naar de hoofd inhoud
+31 88 2044500
info@traject.com
  • Home
  • Expertises
  • Projecten
  • Media
  • TRAJECT
    • Over TRAJECT
    • Certificeringen
    • Paris Proof
    • Werken bij
    • Vacatures
    • Contact
  • 361˚ Gezond Gebouw
  • Integrale aanpak
  • 361˚ Gezond Gebied
  • Aan de slag

TRAJECT

361˚ Gezond Gebouw

Header Rechts

  • Home
  • Expertises
  • Projecten
  • Media
  • TRAJECT
    • Over TRAJECT
    • Certificeringen
    • Paris Proof
    • Werken bij
    • Vacatures
    • Contact
361 Gezond Gebied

Wonen

27 oktober 2022

TRAJECT is bij Kavel P2 betrokken als duurzaamheidsadviseur.

Onder aanvoering van ABC Vastgoed heeft TRAJECT deelgenomen aan de tender Kavel P2 in Groningen. De winnende visie is geschreven door het ontwerpteam van ABC Vastgoed; ABC Nova en ABC Planontwikkeling, TRAJECT, EFFEKT, Vector-i, BREED id, Spark en Felixx.

Ooit stond hier de Hunzecentrale, die energie leverde aan de stad. Het huidige parkeerterrein zal worden getransformeerd naar een bruisend en energieke duurzame woonwijk. Een wijk die energie opwekt, opslaat en terug levert.

Hoge duurzame ambities

De ambities voor de gebiedsontwikkeling van Kavel P2 in Europapark zijn hoog; Kavel P2 wordt duurzaam en positief. De principes van de Living Building Challenge zullen zoveel mogelijk worden toegepast: er is in het stedenbouwkundig ontwerp veel aandacht voor groen, klimaatadaptatie (droogte, extreme regen en hitte), logistiek en bereikbaarheid. De biodiversiteit en groene structuren zorgen voor een robuust netwerk voor dieren en mensen, met ruimte voor beleving en sociale veiligheid. Er worden plekken voor interactie gecreëerd, zoals sportvoorzieningen en ruimte voor ontmoeting. Deze maatregelen verbeteren de mentale en fysiek gezondheid van de bewoners en gebruikers. Het is de ambitie voor deze gebiedsontwikkeling om de mogelijkheden voor CO2 positief te verkennen, en daarmee Kavel P2 een voorbeeld voor Nederland en de rest van de wereld te laten zijn.

Uitwerking visie gebiedsontwikkeling

Van Q3-2022 tot Q1-2023 zal de visie voor deze gebiedsontwikkeling, inclusief wonen en werken, in partnerschap met de Gemeente Groningen verder worden uitgewerkt. Een prachtige uitdaging om Groningen nog mooier te maken en een plek te bieden aan de Groningers waar het prettig leven is.

27 oktober 2022

TRAJECT adviseert bij het formuleren van de duurzaamheidsambities en verzorgt het installatietechnisch advies.

Slachtshuisstraat is onderdeel van de transformatie van de Kogerveldwijk in Zaandam. De 159 huurwoningen bestaan uit 50 sociale huur, 52 middeldure huur en 57 vrije sector huurwoningen over 12 bouwlagen met een commerciële functie op de begane grond. Het plan bevat een modulair, circulair bouwconcept met aandacht voor de actuele klimaatveranderingen. Dit klimaatadaptieve woongebouw wordt grotendeels gerealiseerd in hout.

Blauwhoed heeft TRAJECT gevraagd om te adviseren bij het formuleren van de duurzaamheidsambities. Hierbij maken wij gebruik van de TRAJECT Ambitie Monitor. Vanuit deze visie is er een ontwerprichtlijn opgesteld voor de ontwerpfases. Daarnaast is er een parametrische analyse op de BENG en een Stikstof berekening uitgevoerd. Het project ligt namelijk nabij een Natura-2000 gebied. Het is dan noodzakelijk om inzichtelijk te maken in welke mate de uitstoot van stikstof een rol speelt bij de vergunningaanvraag.

Vervolgens is TRAJECT in de DO fase opnieuw betrokken voor het toetsen van het Definitief Ontwerp aan de BENG eisen en adviseert daarnaast omtrent Milieu Prestatie Gebouwen (MPG). Er wordt eveneens installatietechnisch advies verzorgd en stukken vervaardigd ten behoeve van de WABO.

Deze integrale aanpak in samenwerking met het ontwerpteam leidt tot een duurzaam resultaat.

 

Afbeeldingen: de Architecten Cie. B.V.

18 oktober 2022

Een groene omgeving, waar je gelukkig en gezond kan leven. Waar je samen met de buurt omziet naar de ander. Dat is CasaVita. TRAJECT is de adviseur duurzaamheid en energie.

CasaVita is een bijzonder nieuwbouwproject. Het bestaat uit 65 koop- en 34 (sociale) huurappartementen verdeeld over twee bouwdelen van drie en vier woonlagen. Het appartementengebouw wordt uitgevoerd in houtbouw en gerealiseerd in een groene, parkachtige omgeving. Binnen en buiten worden ontmoetingsruimtes gerealiseerd, zodat het dorpse karakter en het ‘samen met de buurt’ wordt versterkt.

Adviseur energie en duurzaamheid

TRAJECT is gevraagd om invulling te geven aan de duurzame ambities op het gebied van installaties en energie. De nadruk van de werkzaamheden ligt op een duidelijke installatiestructuur, zowel voor het gebied als voor de gebouwen, een helder concept en een betrouwbare technische oplossing. Met als doel het beste resultaat voor de opdrachtgever alsook voor de toekomstige gebruikers c.q. bewoners/studenten.

Gezond Gebouw

Onze visie 361° Gezond Gebouw en het Programma van Eisen van Blauwhoed is de leidraad voor het toe te passen duurzaamheidsconcept, het energie- en installatieconcept. Er is extra aandacht voor comfort (licht, lucht, klimaat) ter bevordering van het welbevinden van de bewoners. TRAJECT heeft vervolgens het energieconcept opgesteld, waarbij voor de energievoorziening op basis van de voorwaarden Warmtewet een ESCo is betrokken. Hiervoor heeft TRAJECT de aanbesteding verzorgd.

De resultaten van het binnenklimaat, energieverbruik en daglichttoetreding in een jaar zijn gebruikt als ijkpunt voor de parametrische analyse. De bevindingen van deze analyse zijn middels grafieken en schema’s gepresenteerd en zijn input voor de verfijning van het ontwerp. TRAJECT denkt daarnaast proactief mee met het ontwerpteam op het gebied van de exploitatiekosten en duurzaamheid. Voor de WABO-aanvraag is de benodigde input aangeleverd, waaronder het afmelden van de Energieprestatieberekeningen.

Bekijk hier de impressie van Casa Vita – hout van Pijnacker.

 

Architect: KOW architecten

17 oktober 2022

TRAJECT is ingeschakeld om te adviseren over de herinrichting van het entreegebied Bio Science Park te Leiden.

Leiden Bio Science Park wordt getransformeerd van bedrijventerrein naar campus. Park MORE wordt een duurzame woonomgeving voor student en Leidenaar. Bewoners van het Park MORE leven in een groene omgeving met een hoge levenskwaliteit.

De herinrichting van Park MORE zal bestaan uit 3 fases:

  1. Het realiseren van een studentenhuis met 800 kamers
  2. Het ontwikkelen van een hotel
  3. Het realiseren van appartementen

TRAJECT treedt op als adviseur duurzaamheid, gezondheid en energie. Daarnaast zal TRAJECT het projectmanagement van het gebied verzorgen en meewerken aan het bewerkstelligen van een BREEAM certificaat. TRAJECT werkt samen met architecten Yisheng Development, RED+, Paul de Ruiter en Ton Venhoeven.

30 september 2022

De gebiedsontwikkeling voor de nieuwe stadswijk Cartesius bij station Zuilen, Utrecht, is een project van MRP en Ballast Nedam Development. Deze nieuwe stadswijk is ontworpen met als doel om mensen langer en gelukkig, gezond te laten leven. Inspiratiebron hiervoor is het blue zones-concept van Dan Buettner. Deze theorie is door de ontwikkelaars vertaald naar een stedelijke context: veel buiten zijn, op een natuurlijke manier contact kunnen maken en een sterk sociaal netwerk. Cartesius wordt een gebied waarin deze aspecten worden gestimuleerd. Het ambitieniveau voor dit unieke project is hoog.

Adviseur duurzaamheid installaties en energie

TRAJECT adviseert bij dit megaproject voor 4 deelgebieden, waarin uiteindelijk 2400 woningen komen en commerciële functies. Als adviseur geeft TRAJECT invulling aan de duurzame ambities op het gebied van installaties en energie en er is veel aandacht voor o.a. natuur & biodiversiteit, circulariteit en milieu.

De combinatie van gebouw en installaties zal bijdragen aan een optimale prestatie van het project en de beleving van de gebruikers. Deze waarden dragen bij aan de realisatie van het principe van een Gezond Gebouw in een Gezond Gebied.

29 augustus 2022

De realisatie van Het Dorp in Arnhem, ruim 50 jaar geleden, was een grootse stap in de emancipatie van mensen met een beperking. De uitgangspunten van toen zijn nog altijd actueel. Tegenwoordig speelt slimme inzet van technologie een grote rol, zodat mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen leven en meedoen in de samenleving.

Samen met bewoners, medewerkers en partners wordt gewerkt aan een toegankelijke, inclusieve wijk waar mensen met en zonder beperking samen leven in een prettige, duurzame en groene omgeving. Zo blijft Siza de juiste ondersteuning bieden aan mensen met een beperking in een omgeving die voldoet aan de eisen van wonen en zorg van nu.

BPD en VanWonen herontwikkelt in samenwerking met Siza het gebied. De contractuele wederzijdse verplichtingen op het gebied van energie, duurzaamheid en gezondheid dient bewaakt en gecontroleerd te worden door Siza, zowel procesmatig als qua afwegingen als op technische inhoud.

Procesmanagement

TRAJECT ondersteunt Siza en biedt een integrale aanpak voor locatie- en gebiedsontwikkeling. Wij ondersteunen Siza in de vorm van analyses, gekoppeld aan strategisch inzicht, gecombineerd met gedegen proces- en projectmanagement om in dialoog met de eigen organisatie en het BPD – VanWonen ontwikkelteam de inhoudelijke keuzes en ambities te begeleiden c.q. te bepalen (voorlopig ontwerp).

Naast een vooruitstrevend duurzaamheidsconcept worden er complete ontwikkelplannen geleverd voorzien van een aanpak met
inzicht in de organisatie van Siza, energiehuishouding, beheer en onderhoud, afval en kosten voor de complete levenscyclus.

Healing environment

In de uitwerking van het ontwerp voor de gebouwen en de openbare ruimte is omgevingspsychologie centraal gesteld, gericht op het verbinden van mens, omgeving, gedrag en welzijn. Bewoners worden zoveel mogelijk in contact met de natuur gebracht door de aanwezigheid van grote raampartijen, royale balkons en (dak)terrassen. De omgeving is goed toegankelijk met goede zichtlijnen en verlichting. Daarnaast speelt privacy, autonomie en bewegingsvrijheid een belangrijke rol; mensen kunnen kiezen tussen reuring en rust, in gebouw en omgeving.

Klimaatadaptief en circulair

Bij de herontwikkeling wordt zeer bewust omgegaan met energie en gebruik van natuurlijke materialen. De gebouwen zijn zo ontworpen dat ze flexibel zijn. Essentiële elementen zijn hernieuwbaar, hergebruikt of herbruikbaar.

Hemelwater wordt lokaal opgevangen en geïnfiltreerd en er wordt 2 hectare groen toegevoegd aan het gebied. In en rondom de gebouwen ontstaan nieuwe (nest)mogelijkheden voor dieren en planten. Het Dorp geeft zodoende betekenis aan de vraag naar een gezond en duurzaam leven en is daarmee klaar voor de toekomst.

  • Ga naar pagina 1
  • Ga naar pagina 2
  • Ga naar pagina 3
  • Interim pagina's zijn weggelaten …
  • Ga naar pagina 5
  • Ga naar Volgende pagina »
INTEGRALE AANPAKMANAGEMENTDUURZAAMHEIDGEZONDHEIDEXPLOITATIECIRCULARITEITENERGIE & TECHNIEK361° Gezond Gebied

 

INTEGRALE AANPAK

MANAGEMENT

DUURZAAMHEID

GEZONDHEID

EXPLOITATIE

CIRCULARITEIT

ENERGIE & TECHNIEK

361° Gezond Gebied

DISCLAIMER - PRIVACYVERKLARING EN COOKIES - CONTACT

© Copyright 2020 - 2023 TRAJECT · All rights reserved